Klooster Annahof 1993 - heden

In 1993 werd het laatste deel van het st. Annaklooster in Geldrop overgedragen aan de stichting st. Anna Zorggroep, die al eerder het ziekenhuis had overgenomen. Het st. Annaklooster in Geldrop was het eerste bijhuis van de Congregatie. Om alle in Geldrop wonende zusters te kunnen huisvesten werd in Wijbosch een klooster gebouwd, met de naam Annahof. Behalve de zusters uit Geldrop kwamen er nog meer zusters van elders wonen.

Zusters hebben ieder een eigen kamer, met het uitzicht op de buiten- of binnentuin. Er zijn vier huiskamers voor 40 zusters beschikbaar, waar ze samenkomen voor hun maaltijden en ontmoetingen. In hun kleine intieme kapel zijn de zusters ook vaak te vinden. Hier hebben ze tijd en rust voor gebed.

Als je de ruime hal binnenkomt zie je daar het grote beeld van St. Anna uit Geldrop staan. De ruime loopgangen die op vele manieren verbinding leggen met hun persoonlijke kamers, de tuin, huiskamers, kapel of activiteitsruimte, stralen een grote openheid uit, naast geborgenheid. En als je er bent mag je getuige zijn van de rust, naast een hartelijke gastvrijheid.

Zr. Mansueta Roijackers heeft vanaf de opening in 1993 de leiding gehad in dit klooster. Per 1 september 2005 heeft mevr. Miriam Beeke de taak van haar overgenomen