Afscheid van Curacao, juli 2009

Op weg naar het afscheid
In 2009 verlaten onze laatste vier zusters in Curaçao hun geliefde woonplaats, werkplek, familie, vrienden, bekenden om terug te keren naar Schijndel. Onze missie en zending in Curaçao wordt daarmee afgerond. Lees verderarrow.png
 

Het afscheid
De Congregatie Zusters van Liefde van Schijndel was 89 jaar aanwezig op Curaçao. De zusters waren vooral werkzaam in onderwijs, zorg en opvang van kinderen en volwassenen.


Op 14-15 juli 2009 zijn de laatste vier zusters die nog op Curaçao woonden en werkten teruggekomen naar het Moederhuis in Schijndel.
Zuster Truus Sonder, alg. overste en zr. Mirjam Litjens (bestuurslid) zijn op 4 juli naar Curaçao vertrokken om aanwezig te zijn in de laatste week van afscheid.
Op 11 juli was er een ontvangst bij de gouverneur, waarbij de congregatie in de persoon van zr. Engracia Kong een Koninklijke Onderscheiding ontving.
Klik hier voor het volledige persbericht en enkele foto´s.
Klik hier voor het bericht op Wereldomroep Nederland.
Klik hier om het radioprogramma te beluisteren, waarin het interview met zuster Engracia uitgezonden werd. Het betreft de uitzending van zaterdag 18 juli 2009.

Daarna was er plechtige viering in de kathedraal van Willemstad; diverse mensen hebben er gesproken, waaronder zuster Truus Sonder, die de opdracht, die de congregatie in 1920 van de bisschop heeft gekregen, teruggaf aan de huidige bisschop.
Voor de volledige tekst van haar afscheidstoespraak klik hier.

Aansluitend was er een druk bezochte receptie, waar veel mensen afscheid hebben genomen van de zusters
Op 15 juli werden de zusters op Schiphol verwelkomd door vijftien medezusters (bestuursleden en oud-missionarissen). Na aankomst in Schijndel was er een korte welkomstviering in de kapel van het moederhuis.
Op 17 juli waren alle zusters van de congregatie aanwezig in het moederhuis om de zending op Curaçao gezamenlijk af te sluiten. Zr. Truus hield daarbij een reflecterende toespraak op 89 jaar zending op Curaçao. De volledige tekst van deze reflectie vindt u hier.

Hieronder vindt u een foto-impressie van de uitreiking van de onderscheiding, de viering in de kathedraal, de aansluitende receptie en de ontvangst in Schijndel.
 
Er zijn nog geen foto's in dit album.