Zuster Lambertine van Dreumel

 

* 22 januari 1931   † 14 januari 2012

Zij werd geboren te Oyen op 22 januari 1931.
Op 4 februari 1948 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 14 januari 2012.
   

Geborgen in uw naam

In het pas begonnen jaar is zuster Lambertine de eerste medezuster van wie we afscheid moesten nemen.


Het thema van haar uitvaartviering was “zoeken en gevonden worden”, een kernachtige samenvatting van het leven van zuster Lambertine. Haar zoektocht naar waarachtig en gelukkig leven heeft vooral gestalte gekregen in het milieu van onze Congregatie, waarmee ze zich vanaf haar 17e jaar verbonden heeft.

“Een leven vol diploma’s en verhuizingen” werd in haar levensverhaal gezegd. Van nature was zuster Lambertine naar binnen gericht: spiritueel en mystiek. Ze was een vrouw van weinig woorden: moet een mens alles delen wat in hem omgaat? heeft ze zich waarschijnlijk vaak afgevraagd.
Een intense, persoonlijke omgang met God was haar levensbron.
Zuster Lambertine was gehecht aan het leven in het Moederhuis. Ook beleefde zij gelukkige jaren als lerares aan de LEAO-school in Berghem.

Ze vertelde graag dat een leerling haar zei: “De zuster is niet boos, kijk maar, ze lacht met haar ogen”. Het kind had haar gezien, gevonden. Vaak liet haar gezicht niet veel uitdrukking zien, maar haar ogen des te meer.

Zuster Lambertine was als een parel in een oester (zoals op haar gedachtenisprentje afgebeeld): gesloten en glanzend.

Nu is zij een parel in de handen van de lieve God.

En zo is het goed.

dreumel lambertine van  (Small).jpg