Zuster Josčph Marie Meijers


* 5 december 1928   † 17 december 2011

Zij werd geboren te Nuenen op 5 december 1928.
Op 4 augustus 1950 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 17 december 2011.
Meijers Joseph  (Small).jpg

   
Geborgen in uw naam
Zuster Josèph Marie werd geboren met een handicap. Zij liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en wist zich bij haar klasgenootjes dapper te handhaven. Zij studeerde later voor onderwijzeres in Schijndel en werd op kostschool vertrouwd met de zusters. In 1950 trad zij in de Congregatie in en koos de naam Josèph Marie, want St. Jozef betekende veel in haar leven. Als onderwijzeres was zij heel geliefd bij de kinderen. Na veel jaren van dienstbaarheid in het onderwijs op verschillende plaatsen stapte zij over op het parochiewerk in Steenbergen. Hier was zij acht jaar dienstbaar op veel terreinen, een taak, die haar op het lijf was geschreven. Zij was veel mensen heel nabij door te luisteren naar hun lief en leed. Haar eigen leven werd er rijker door, wat ze dankbaar aanvaardde. Na Steenbergen zette zij haar parochiewerk door in Nijmegen en later in Tongelre.

In haar woongroep zorgde zij voor een goed verloop van de Liturgie en was een geliefd huisgenoot door haar gemeenschapszin en blije karakter. Uiteindelijk kwam zij in het Moederhuis wonen. Na enkele jaren werd ze ernstig ziek en onderging moedig een zware operatie. Nu was ze minder valide geworden, maar met haar grote innerlijke kracht en doorzettingsvermogen ging zij verder. Haar devies was: “Je bent toch in Gods handen”. In heel veel van haar aantekeningen schreef ze hierover. In augustus jl. ging ze in Annahof wonen om intensere zorg te krijgen. De laatste week sloeg haar ernstige ziekte weer toe en werd ze in het ziekenhuis opgenomen en kreeg daar te horen, dat men haar niet meer helpen kon. Ze had zo graag nog langer geleefd, maar dit slechte bericht nam ze kalm en rustig in zich op. Haar grote wens was: terug naar Annahof. Vol overgave is zuster Josèph Marie nog vrij onverwachts van ons heen gegaan. “Leven is de horizon voorbij. Ergens zal Het Licht haar weer begroeten.” Mag dit voor haar werkelijkheid worden.