Zuster Wilminette van Roosmalen


* 1 juni 1920   † 10 augustus 2011

Zij werd geboren te Oerle Veldhoven op 18 juli 1914
Op 4 februari 1942 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op10 augustus 2011.
Roosmalen Wilminette van (Small).jpg


Geborgen in uw naam
“Een loflied voor de Heer heel mijn leven”.
Dit was het motto van het leven van Zuster Wilminette. Zij kwam uit een groot gezin en het zorgen voor anderen zat haar in het bloed. Op jonge leeftijd al gaf zij zich helemaal in een gezin, waarvan de moeder ernstig ziek was en overleed.
Op 22 jarige leeftijd trad zij in onze Congregatie in.
Na haar noviciaat mocht zij de opleiding voor verpleegster volgen. Dit was haar op het lijf geschreven. Op verschillende plaatsen is zij daarna werkzaam geweest. Zij was een veeleisend hoofd van haar afdeling en vergde veel van haar collega’s, maar zij leerden ook heel veel van haar. Zij was een zeer kundige verpleegster. Het gemeenschappelijk leven in verschillende kloosters waar zij woonde was voor zuster Wilminette een groot struikelblok en daarom een echte levensopgave. Voor haar was het lied: “Overal wonen nergens thuis” helemaal van toepassing. Alleen, in eenvoud, biddend en werkend ging zij haar eigen weg. Haar fijnste tijd beleefde zij na haar pensionering toen zij alleen mocht gaan wonen op het Vianenpad 15 in Eindhoven. In deze jaren kwam zij volop tot haar recht. Ze kon haar leven inrichten zoals het bij haar paste. Haar gebedsleven nam een hele grote plaats in. Verschillende keren ging ze als begeleidster mee op Lourdes -bedevaarten en bij weken van de Zonnebloem. Jammer genoeg kreeg zuster Wilminette een zwaar ongeluk. Op eigen verzoek kwam ze uiteindelijk via het Moederhuis in Annahof wonen. De laatste tijd bleef ze meestal op haar kamer, zonder veel contact met haar huisgenoten. Ze had maar één wens: “Zo gauw mogelijk Thuis komen bij haar Heer”, die altijd haar Stimulator was geweest. “Doodgaan is het begin van Nieuw Leven”, waren haar eigen woorden. Hier verlangde ze met heel haar wezen naar.
Mag zij nu na de laatste zo moeilijke tijd voor haar, haar echte “Thuis” gevonden hebben.