Zuster Maria Magdalena Laurentzen

 

* 18 juli 1914   † 5 augustus 2011

Zij werd geboren te Hamborn (Duitsland) op 18 juli 1914
Op 4 augustus 1933 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 5 augustus 2011.
laurentzen magdalena (Small).jpg


Geborgen in uw naam

Zuster Maggi, zoals we haar allemaal kennen, heeft een voltooid en welbesteed leven afgesloten. Ieder die haar gekend heeft zal haar blijven herinneren als een kleine, wijze en zeer betrokken medezuster.
Ze werd in Hamborn, Duitsland geboren uit ouders die beiden doofstom waren. Samen met haar twee zusjes kwam ze, heel jong al naar Nederland. Haar kindertijd bracht ze door bij onze zusters in Haps. Van het klooster daar bewaarde ze nog altijd een grote foto op haar kamer. Daarna kwam ze op kostschool in Schijndel om er de opleiding tot onderwijzeres te volgen.
Ze heeft daarna 33 jaar lang les gegeven. Veel oud-leerlingen zullen aan haar heel goede herinneringen bewaren. Want ze verstond de kunst om elke leerling te zien als een individu, ieder met eigen mogelijkheden en talenten. Ze wist ieder wijze raad te geven en hen zo gereedschap aan te reiken om moeilijkheden in het leven zelf te overwinnen.
Samen met zuster Sophie vertrok ze in 1970 naar Duitsland om in Celle en daarna in Luneburg de zorg voor kinderen op zich te nemen. Ze was als een moeder voor de kinderen en ze wist ook zuster Sophie door haar mensengevoeligheid tot bloei te laten komen. Samen woonden en werkten ze daarna nog een aantal jaren op een pastorie in Voorhout en in Rijp-Wetering. Ze zorgden er voor het huishouden, maar brachten er vooral ook huiselijkheid en gezelligheid.
In 1993 kwamen ze samen in Annahof wonen, in het toen nieuwe klooster.
Zuster Maggi laat zachte sporen na. Ze laat de zachtheid na van iemand die een mening had, die ze uitdroeg zonder te kwetsen.
De zachtheid van ruimte geven aan een ander, zonder zelf opzij te gaan. De zachtheid van de milde, steeds aanwezige glimlach.
Zo verliezen we in haar een dierbare medezuster, maar het goede van haar leven zal niet verloren gaan.
We gunnen haar nu een leven in Gods oneindige liefde.