Zuster Marie Hélène Martens* 21 februari 1933  † 28 mei 2011

Zij werd geboren te te Berghem op 21 februari 1933.

Op 4 februari 1952 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 28 mei 2011.
Martens zr. M. Helene(Small).jpg


Geborgen in uw naam
Hemelvaartsdag, wat een mooie dag om afscheid te nemen van deze aarde, om met de Heer samen te zijn in Zijn heerlijkheid. Op deze dag namen wij afscheid van zuster Marie Hélène.
Als oudste van het gezin voelde zij zich verantwoordelijk en zette zij zich in voor haar familie. Zij was een vrolijke meid, die hield van de geneugten van het leven en dansen was haar hobby.
In Berghem leerde zij onze Congregatie kennen en toen zij 18 jaar was besloot zij zuster van Liefde te worden. Na haar noviciaat mocht zij de opleiding ziekenverpleging volgen.
Zuster Marie Hélène was een geliefde verpleegkundige, die oog en oor had voor de zieke mens, ook al was het wel eens moeilijk binnen de doelgroep waar haar zorg naar uitging. Veel jaren heeft zij in het Mariaziekenhuis in Tilburg gewerkt. Daar heeft zij echt geleefd en was zij geliefd.
Als afleiding huurde zij een volkstuintje waarin zij ’s morgens vroeg werkte. Het was haar morgengebed. Die morgenstilte had zij nodig om in alle rust bij de ander te kunnen zijn. Misschien begint geloven in God wel bij de aandacht voor de ander.
Toen zuster Marie Hélène ziek werd en al haar mensen en werkzaamheden moest loslaten, maakte zij de overstap naar klooster Annahof, waar zij de goede, hartelijke zorg mocht ontvangen, die ze zelf aan zo velen had gegeven. Daarna kon zij zich toevertrouwen aan de voortdurende zorg in Sint Barbara.
Na de ziekenzegening werd ze stil en heel rustig is zij ingeslapen. Een goed mensenleven is tot voltooiing gekomen. Zo kon en mocht zij haar rijke leven teruggeven aan haar Schepper