Zuster Myriam Duijf

* 31 januari 1917  † 20 februari 2011

Zij werd geboren te Tilburg op 31 januari 1917.

Op 4 augustus 1935 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 20 februari 2011.
duijf myriam (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Myriam / Mien Duijf groeide op als oudste dochter in een zeer vroom gezin. In haar hele leven heeft Maria een belangrijke plaats ingenomen, zij was voor zuster Myriam de grote inspiratiebron. De gaven van de H. Geest waren voor haar de bakens op haar levensreis.
Op 18-jarige leeftijd sloot Mien Duijf zich aan bij onze Congregatie. Na haar noviciaat en kweekschoolopleiding werkte zij in de lagere scholen te Lieshout, Zeelst, Borne en Nijmegen. De meeste jaren woonde en werkte zuster Myriam in Losser, van 1967 tot 1986. De leerlingen, hun ouders en haar collega’s liet zij delen in haar talenten.
Buiten schooltijd en na haar pensionering gaf zuster Myriam een belangrijk bijdrage aan het leven in de parochie. Zo was zij een stuwende kracht in de jaren van de liturgievernieuwing, gezinsvieringen, parochiewerkgroepen en –vrijwilligers. Ook gaf ze godsdienstonderricht aan geloofsleerlingen.
Toen in 1986 het Maria Bijstandklooster in Losser werd gesloten, kwam zuster Myriam terug naar Brabant naar haar zo dierbaar Moederhuis, waar zij zich inzette voor de gemeenschap o.a. in de kapel en op het archief.
In bijbel- en gespreksgroepen en in gebed zocht ze naar verdieping van haar leven. De stilte had ze lief.
Vanaf het jaar 2000 werd zuster Myriam steeds slechter ter been, een knieoperatie mislukte en zij kwam in een rolstoel terecht. Voor verdere verzorging verhuisde ze naar Annahof en de laatste veertien maanden van haar leven woonde ze in St. Barbara. Zuster Myriam’s wereld werd steeds kleiner en stiller; ze is vredig heengegaan op zondagmorgen 20 februari. In het Moederhuis bij God vindt zij licht, liefde en vrede voor altijd.