Zuster Albertini Megens

* 9 augustus 1913  † 14 februari 2011

Zij werd geboren te Macharen/Megen op 9 augustus 1913.

Op 4 februari 1932 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in klooster Annahof te Schijndel op 14 februari 2011.
Megens  Albertini  (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Velen herinneren zich zuster Albertini als een vrouw met een groot vertrouwen in God, in het leven. Haar zachte, meebuigende aard was haar kwetsbaarheid en haar kracht. Vooral voor zieken en bejaarde medemensen zette zij zich in: zij zag hun nood, werd erdoor geraakt en kwam in beweging met hart en handen. Zuster Albertini kende misschien de woorden niet, maar zij gaf menslievende en menswaardige zorg metterdaad.
Zowel met "haar mensen" als met haar medezusters had zij goede relaties, gebouwd op respect en genegenheid. Zo heeft zij steeds in haar werk gestaan in de plaatsen waarheen zij werd gezonden: in Den Bosch (7 jaar), Den Dungen (5 jaar), in Tongelre/Eindhoven (7 jaar) en in Berghem (25 jaar). In Berghem is de naam van zuster Albertini nog niet vergeten, hoewel ze daar al bijna 30 jaar weg is.
Haar pensioenjaren bracht zuster Albertini door in Den Bosch - Nemiusstraat (10 jaar) als een wijze, zorgzame en vriendelijke medezuster in de communiteit. Toen het nieuwgebouwde klooster Annahof te Schijndel klaar was gekomen in juli 1993, was zuster Albertini een van de eerste 40 bewoonsters. Het was haar wens en verlangen daar te wonen om zo voor haar jongere zieke zus, zuster Cornelina, die in St. Barbara woonde, een liefdevolle mantelzorgster te zijn.
In Annahof heeft zuster Albertini met open hart, ogen en oren haar lieve bijdrage geleverd aan de gemeenschap van medezusters en medewerkenden.
Op het boekje van de uitvaartviering en op het gedachtenisplaatje van zuster Albertini staan sneeuwklokjes afgebeeld, beloftes van een nieuwe lente, van warmte en meer licht. Vrouwen als zuster Albertini zijn de belofte van een nieuwe tijd. Zij mag nu daarin opgaan voor altijd.