Zuster Christina van der Vorst

* 18 mei 1914  † 9 februari 2011

Zij werd geboren te Nuenen op 18 mei 1914.

Op 4 augustus 1938 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in klooster Annahof te Schijndel op 9 februari 2011.
vorst christina van der (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Christina's levenshouding was aandachtig, trouw en eenvoudig. Gaandeweg haar lange leven heeft zij rust en vrede gevonden. Zuster Christina heeft in kracht van geloof en gebed moeilijke perioden en beperkingen een plaats kunnen geven in haar leven. Ze is een wijze vrouw geworden; ze had haar eigen opvattingen zonder te oordelen over die van anderen. Ze zag veel, maar dat leidde vaker tot betrokken zwijgen dan tot spreken. En als ze sprak had ze een vriendelijke, milde oogopslag. Meer dan de helft van haar kloosterjaren woonde en werkte zuster Christina in en om het Moederhuis. Jarenlang was zij er portierster en werkte in de spreekkamers. Voor arme en bejaarde mensen had zuster Christina extra aandacht en tijd. Eenzame en zieke mensen in de omgeving van het Moederhuis ging ze graag bezoeken of gezelschap houden. De kloostertuinen van het Moederhuis en Annahof waren "paradijzen" voor zuster Christina. Ze genoot van de gang der seizoenen en van alles wat er groeide en bloeide. De tuinen hadden ook haar voorkeur om er te bidden, mediteren en er met stille bewondering en dankbaarheid rustig te wandelen.
Na haar Moederhuisperiode heeft zuster Christina nog 14 jaar in Annahof gewoond. Dankbaar was ze voor de hulp en verzorging die ze daar mocht ontvangen. Met overtuiging droeg ze haar sluier en kloosterhabijt tot aan het einde van haar leven. Toen zuster Christina slechter ter been werd en niet meer in de tuin kon wandelen, was ze graag op haar kamer of zat ze op haar piepklein terrasje. De zustergemeenschap was haar zeer dierbaar; hoewel niet altijd fysiek aanwezig, was ze toch heel meelevend en betrokken nabij aan zusters en ook aan familie en vrienden. Zij allen zullen zuster CHristina missen, maar zijn ook blij, dat zij nu in vrede en vreugde is in de ruimte en stilte van haar Lieve Heer.