Zuster Ferdinanda Coolen

* 14 augustus 1925  † 13 januari 2011

Zij werd geboren te Hooge en Lage Mierde op 14 augustus 1925.

Op 4 februari 1943 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 13 januari 2011.
Coolen Ferdinanda(Small).jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Ferdinanda trad op 4 februari 1943 in onze Congregatie in. Na haar Noviciaat kreeg zij de gelegenheid om zich voor haar taak in het onderwijs te bekwamen en jaren later gaf zij haar krachten aan de bejaardenzorg.
Wie was zuster Ferdinanda voor ons? Wat hebben wij van haar ervaren? Zij was iemand, die altijd belangstelling voor anderen had. Zij communiceerde gemakkelijk en legde zo snel helpende contacten met medezusters en haar omgeving. Zij was vol aandacht voor het Congregatiegebeuren.
Boven haar overlijdenskaart staat; “God U bent de samenvatting van heel mijn leven.” Dit was ten diepste haar levensinstelling. Altijd was zij zoekend naar de zin van alle gebeurtenissen in haar leven. De laatste 30 jaar woonde zij op De Koppele in Eindhoven. Dit was een geliefde woonplek voor haar. Zij probeerde steeds haar geestelijke weg te verbreden en te verdiepen. Dit uitte zich ook in het tijdschrift “Jezus Caritas,” waar ze deel uitmaakte van de redactie. Vaak stond hier een waardevol artikel van haar in. Toen dit tijdschrift ophield te bestaan hield ze kostbare contacten over.
Zuster Ferdinanda koppelde het traditionele geloofsleven aan het nieuwe tijdsgeest denken. Het leven van Jezus van Nazareth boeide haar enorm, maar óók dat van Master Luong Ming Dang. Zij had een nieuwsgierige aard en was onderzoekend naar de binnenkant en kracht van woorden. Zij wisselde graag van gedachten met geestverwanten. Zij wilde in haar leven de eigen regie in handen houden en ze vroeg ook om die ruimte, maar gaf ze ook aan anderen. Jos van der Schoor zei haar eens: “Het leven zelf is je opdrachtgever.” Zij zag sterk de leiding van God in al wat haar ook overkwam. Ze zei dan:” Ik geef het uit handen in Zijn Handen en doe zelf een stap terug.”
Nù heeft zij haar leven in Zijn Handen gelegd. Moge het blijvende Licht van Christus haar deel zijn.