Zuster Cornelia Maria Creemers

* 26 november 1918  † 31 december 2010

Zij werd geboren te  Maasbracht op 26 november 1918.

Op 4 februari 1938 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het Moederhuis te Schijndel op 31 december 2010.
creemers cornelia (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Op 20 jarige leeftijd besloot Zuster Cornelia in onze Congregatie in te treden. Na haar vormingstijd werkte zij in verschillende kloosters. Zij had de zorg voor de ouder- wordende medemensen en verrichtte vele huishoudelijke taken. Haar leven was getekend door een stille en warme aanwezigheid. Zij had een scheppende kracht in zich, die zij terdege benutte zonder veel ophef hierover te maken.

In 1991 kwam zuster Cornelia weer in het Moederhuis wonen. Zij leefde haar leven volop en kon genieten van de vele reizen die ze maakte. Het liefst stapte ze overal alleen op af. Haar aandacht hoefde ze dan niet te verdelen en ze werd niet afgeleid. Zuster Cornelia had oog voor het grote wereld- gebeuren. Al het nieuws in eigen land en in de Kerk had ook haar volle belangstelling. Kranten en tijdschriften werden uitgespeld èn nog eens herlezen. Ze leefde haar eigen leven met grote aandacht voor alles om haar heen. Hierdoor was ze ook een boeiende gesprekspartner, met een grote innerlijke rijkdom.

Eind oktober kreeg zuster Cornelia te horen dat haar leven naar het einde toe ging. Toèn moet er veel in haar omgegaan zijn. Ze was al wel 92, zei ze, maar toch! Ze kwam voor grote vragen in haar zelf te staan. Er was onzekerheid over de overgang van dit leven naar een leven elders. Ze uitte deze grote vragen soms. Wáár is mijn leven als ik niet meer hier ben? Wáár is dat Licht dan waar ik naar toe ga?
Door de grote hoeveelheid pijnbestrijdende medicijnen voelde ze haar helderheid van geest afnemen. Dat vond ze erg. Maar het verlangen naar het grote onbekende Licht werd steeds groter. In de nacht van 30 op 31 december is zuster Cornelia stil aan haar laatste, niet zelf geplande reis begonnen.
Mag ze nu helderheid hebben gekregen in het grote Onbekende en verder leven in Gods grote Licht.