Zuster Marie Jeannetta van der Leemputten

* 23 augustus 1929  † 16 december 2010

Zij werd geboren te Beek en Donk op 23 augustus 1929.

Op 4 augustus 1955 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het Moederhuis te Schijndel op 16 december 2010.
leemputten jeannetta (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Op 4 augustus 1955 trad Zuster Marie Jeannetta in onze Congregatie in. Van toen af was dit voortaan haar thuis. Haar ouders waren in het verzorgingshuis en de ouderlijke woning was leeg. Dit was niet gemakkelijk voor haar. Maar haar roeping volgen stond bovenaan. Na een 2-jarig noviciaat werd zij benoemd in Berghem en later in Den Dungen als onderwijzeres. De kinderen hadden haar hart veroverd. Maar ook de ouderen mochten na deze tijd van haar aandacht genieten. Eerst in Den Dungen in het verzorgingshuis en daarna bij onze oudere medezusters in Son en Schijndel- Boschweg.
Zuster Marie Jeannetta bleef haar hele verdere leven degene, die ze altijd was geweest. Krachtig in stille aanwezigheid, rustig, bescheiden, eenvoudig en daardoor heel wijs. Zò gaf zij onbewust aan, wat belangrijk in het leven is: onvoorwaardelijke liefde. Zij was geestelijk een sterke vrouw, die nooit een oordeel uitsprak. Haar levensthema was: “Vertrouwen in God.” In tijden van tegenstroom in je leven kun je toch God ervaren, als je er voor open staat. Op haar feestboekje van het Gouden feest, 5 jaar geleden was een bootje getekend op een woelige zee met Christus als medepassagier. Hier werd even de sluier opgelicht van haar diepe innerlijke leven.

Twee jaar geleden kwam zuster Marie Jeannetta vanuit Geldrop in het Moederhuis wonen. Enkele maanden geleden werd bij haar een ernstige ziekte geconstateerd. Met het zelfde vertrouwen en een diepe innerlijke rust beleefde zij deze moeilijke tijd. Zó hebben wij dit ervaren, maar hier heeft ze zeker haar strijd in beleefd.
“Stilte is een ruimte waarin mens en God elkaar ontmoeten”.
Mag zij nu leven in Zijn stralend Licht.