Zuster Marie Gerardine Habraken

* 5 april 1912  † 15 december 2010

Zij werd geboren te Oirschot op 5 april 1912.

Op 4 februari 1938 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in klooster Annahof te Schijndel op 15 december 2010.
Habraken Gerardine (Small).jpg


Geborgen in uw naam
“Waar vriendschap heerst en liefde, dáár is God.”
Zò leefde zuster Gerardine. Door haar heen straalde de liefde van God als door een helder venster. Uit volle overtuiging, dat dit haar levensopdracht was, zette zij al haar krachten in voor anderen en dit met een grote hartelijkheid en echt gemeende liefde. Zusters, die haar hulp nodig hadden konden op haar rekenen, met kleine attenties wist ze hen te steunen. Maar ook velen buiten het klooster leerden haar kennen. Vele jaren zette zij zich in voor de Zonnebloem en tot op hoge leeftijd konden de bewoners van het Verpleeghuis in Geldrop van haar attente aanwezigheid genieten.
De laatste jaren van haar lange leven woonde zuster Gerardine in Annahof en was zij onbewust “de parel in de kroon.” Lief, zorgzaam en met een onschatbaar gevoel voor humor straalde zij warmte en licht uit voor haar medezusters en alle medewerksters. Haar ogen konden dan vol plezier stralen. Klagen over kleine ongemakken hoorde je niet van haar. Ook haar familie deelde mee in deze hartelijkheid. Zij werd door hen op handen gedragen.
Wat was haar innerlijk geheim om zo te kunnen leven?
Een groot Gods geloof èn haar innerlijke overtuiging, dat zij zò haar levensweg moest gaan, omdat dit Gods opdracht voor haar was.
Een krachtige, wijze vrouw hebben we nu af moeten geven. Zèlf vond ze haar leven lang genoeg en verlangde ze zelfs naar het einde, zoals ze ook vaak uitte.
Hier zullen we haar missen, maar in onze herinnering ervaren we de rijkdom van haar lange, volle leven
Mag zij nu voor altijd leven in de liefde van haar Schepper.