Zuster Albina van de Braak

* 19 juli 1914  † 4 oktober 2010

Zij werd geboren te Haaren op 19 juli 1914.

Op 4 februari 1936 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 4 oktober 2010.
Braak albina van de  (Small).jpg

   
Geborgen in uw naam
Een lang en welbesteed leven vol zorg en liefde voor de mensen die ze ontmoette, heeft zuster Albina nu afgesloten. We blijven haar herinneren als een gelovige, hartelijke vrouw.
Als derde kind in een groot gezin groeide zij op in Haaren. Daar kreeg zij de basis mee voor haar verdere leven. Het zorgen en delen met elkaar en zo dienstbaar zijn voor anderen.
Op 21-jarige leeftijd deed ze haar intrede in onze congregatie. In dat jaar was het Eeuwfeest van de congregatie. Er traden in dat jaar 50 jonge meisjes in. Na het noviciaat ging ze naar Tilburg om daar als kok te werken voor de zusters en de bejaarden in het pension. Van jongs af aan was dat ook het werk wat ze graag deed. Daarin kon ze al haar zorg en ook creativiteit kwijt. Ze deed het dan ook met hart en ziel. Na elf jaar verhuisde ze naar Den Bosch, waar ze in het klooster van de Zoete Moeder drie jaar woonde en werkte en daarna veertien jaar in de grote keuken van het klooster en ziekenhuis in Geldrop. Dat was hard werken. Toen ze al 55 jaar was werd ze gevraagd om “op het bisdom” in Den Bosch te gaan wonen en werken. Vijftien jaar lang heeft ze er met veel plezier als gastvrouw gewerkt en de maaltijden bereid voor Mgr. Bluyssen en zijn gasten. Ze vond het een eer om hier te mogen werken. De goede band met de bisschop is dan ook gebleven. Ze waardeerde later zijn vele bezoekjes zeer. Als diepgelovige vrouw kon ze zo vlak bij de Zoete Moeder in de Sint Jan haar devotie intens beleven en er vele bezoekjes brengen.
Toen een nieuwe bisschop kwam nam ze afscheid en woonde toen nog twaalf jaar zelfstandig in Den Bosch. Zo kon ze haar goede contacten blijven onderhouden en ze bleef een gastvrije vrouw.
Ook in het Moederhuis waar ze vanaf 1997 woonde stond haar deur gastvrij open. Ze hield van gezelligheid, van kaarten en bezoek ontvangen.
De laatste jaren kreeg zuster Albina de nodige zorg in klooster Annahof en daarna in de Kapelstraat in Huize Barbara. Ze was dankbaar voor alle aandacht, liefde en zorg.
Ze mag nu leven in Gods eeuwige Liefde, in Zijn Vreugde.