Zuster Leonardi van Veghel

* 9 mei 1924  † 30 april 2010

Zij werd geboren te Sint-Oedenrode op 9 mei 1924.

Op 4 augustus 1950 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in klooster Annahof op 30 april 2010.
Veghel, zr. Leonardi van (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Leonardi is 26 jaar als zij zich aansluit bij onze Congregatie. Als oudste van 10 kinderen van het gezin van Veghel leert zij thuis al dienstbaar zijn, zelf zien wat er moet gebeuren, niet flauw zijn maar doorzetten.
Ook in de Congregatie neemt zij haar verantwoordelijkheid. Zij slaagt voor akte K en akte U en gaat les geven in handwerken. Zij stelt hoge eisen aan haar leerlingen, maar staat altijd klaar om te helpen. Ordeproblemen komen in haar klassen niet voor.
In 1981 verhuist zuster Leonardi naar de Boschweg in Schijndel. Daar geeft zij haar hartelijkheid en oplettende zorg aan ouderen, aan de kapel en aan activiteitenbegeleiding. Zij is volkomen in haar element. Maar dan wordt haar gezondheid spelbreker. De geliefde vrijheid en zelfstandigheid zijn buiten haar bereik.
Zuster Leonardi, de “sterke” moet zich voegen naar haar verminderde gezondheid en dat valt haar zeer zwaar. Gelukkig stonden haar handen nooit stil. Ze maakte veel kaarten.
Dit jaar zou feestelijk worden. Zij zou haar 60-jarig kloosterjubileum vieren. Ze werd echter opnieuw ziek. Ze wist dat ze zou verliezen, maar niet zonder strijd.

Haar grote nalatenschap bevat meerdere kostbaarheden. Haar oprechte gerichtheid op anderen, haar trouw en haar creativiteit. Ze bleef zichzelf onder alle omstandigheden.
Een sterke vrouw is van ons heengegaan. Nu kan zij rusten in Gods liefde.