Zuster Gemma van Kasteren

* 15 december 1916  † 20 december 2009

Zij werd geboren te Eindhoven op 15 december 1916.

Op 4 augustus 1933 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 20 december 2009.
kasteren Gemma van (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Tijdens haar studietijd op de Mulo, dus nog heel jong, trad zuster Gemma in in onze Congregatie. Zij was klein van stuk, maar een dappere zuster. Met veel liefde en zorg voor de leerlingen heeft zij op vele plaatsen les gegeven, ook op de Mulo van het internaat te Schijndel.
Zuster Gemma was een geliefde lerares, maar zij eiste wel aandacht en discipline, er moest gewerkt worden. Haar hart ging vooral uit naar muziek en zang. Ze was een vrolijke koordirigente. Muziek was voor haar schoonheid.

Na haar pensionering woonde zuster Gemma 18 jaar in Geldrop samen met zuster Miek Pennings. Dit waren voor haar waardevolle jaren van vriendschap. Hier kon zij zichzelf zijn en genoot zij van het gewone, eenvoudige, vrijere leven. Je was altijd welkom bij haar. Ze was een hartelijke en meelevende zuster voor velen en luisterde met een glimlach van begrijpen, naar anderen.
Samen met zuster Miek verhuisde zij naar het Moederhuis, toen het zelfstandig wonen te zwaar werd. Toen zij zorg nodig had, werd ze opgenomen in huize Sint Barbara. Heel stil en dankbaar voor de zorg die zij daar kreeg, heeft ze de reis naar de overkant van dit aardse leven aanvaard.
Wij kijken met dankbaarheid terug op het leven van zuster Gemma. Zij heeft al glimlachend, de Heer, haar grote liefde ontmoet.