Zuster Antonia Marie Verspaandonk

* 17 januari 1912  † 15 december 2009

Zij werd geboren te Lage Mierde op 17 januari 1912.

Op 4 augustus 1935 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in klooster Annahof te Schijndel op 15 december 2009.
verspaandonk Antonia (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Na een rijk leven van bijna 98 jaar is zuster Antonia Marie van ons heengegaan. Op haar 25e jaar trad zij in in onze Congregatie. Op vele plaatsen heeft zij gewerkt in de bejaardenzorg omdat haar inzetbaarheid groot was. Dat werk deed zij niet alleen met haar handen, maar haar hele persoon straalde zachtheid en betrokkenheid uit.
Na vele jaren werken in Huize Ignatius in Tongelre/Eindhoven, kwam zij in klooster Annahof wonen. Dat was niet zo gemakkelijk. Oude bomen verplanten kost veel energie, dat heeft zij ondervonden. Ondanks haar hoge leeftijd was ze altijd aanwezig bij gezamenlijke gebeurtenissen. Zij had belangstelling voor anderen en leefde mee met de hedendaagse tijd. Zij kon goed luisteren, zij wist alles nog en zij wist wat zij wilde.
Zuster Antonia Marie had een levensinstelling waarin geen plaats was voor negativiteit, voor oordelen en achterklap. Zij luisterde daar niet naar. Haar oprechte en evenwichtige uitstraling beschermde haar daartegen. Dat is wat zij ons heeft voorgeleefd.
Niet alleen wat je doet, maakt je een Zuster van Liefde, maar veel meer nog wat je bent. Een verzorgster zei eens: Zuster Antonia Marie is een speciaal mens, zij is een “schatje”.
God heeft nu Zijn “schatje” gewenkt en vol vertrouwen is zij met Hem meegegaan.