Zuster Ermelindis Legtenberg

* 17 mei 1920  † 11 december 2009

Zij werd geboren te Hellendoorn op 17 mei 1920.

Op 4 februari 1941 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 11 december 2009.
Legtenberg Ermelindis(Small).jpg

  

Geborgen in uw naam
Johanna/Anne Legtenberg werd als eerste geboren in het gezin van acht kinderen en als laatste is zij overleden op 89 –jarige leeftijd.
Zuster Marie Josephta, haar zus, overleed in 1991.
Op 20- jarige leeftijd koos Anne het religieuze leven als ideaal; een levensweg, die ze trouw en gelukkig bleef volgen.
Na haar noviciaat werd zij verpleegkundige met later kraam- en staf aantekening.
Korte tijd werkte ze in Raamsdonksveer en Eindhoven (Woensel), maar gedurende 43 jaar van haar kloosterleven was het St. Annaziekenhuis in Geldrop haar werkterrein en woonde ze in de grote zusterscommuniteit van het oude en nieuwe Annaklooster.
In het ziekenhuis was zuster Ermelindis een aantal jaren hoofd van de klasse–afdeling en later van de afdeling interne ziekten. Oud- collega’s (zusters) vertellen, dat zuster Ermelindis altijd rustig en vriendelijk was.
Ze kende geen aanzien des persoons, iedereen was voor haar gelijk.
Ze straalde rust en evenwicht uit, kende geen haast en stress. Alles en iedereen kreeg zijn tijd, zorg en aandacht.
De Bijbelpassage ”alles heeft zijn tijd” bracht zuster Ermelindis rustig en vriendelijk in praktijk als verpleegkundige en – na haar pensionering – als vrijwilligster bij het pastoraat van het ziekenhuis.
In 1992 ging ze in Borne wonen – 7 jaar- daarna in Annahof – 7 jaar- en in 2006 kwam ze in Sint-Barbara, waar haar leven – op Zijn tijd – werd voltooid op 11 december 2009.