Zuster Maria de Reijer

* 28 juni 1924  † 10 december 2010

Zij werd geboren te Seilles (België) op 28 juni 1924.

Op 4 augustus 1943 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het Maxima Medisch Centrum Veldhoven op 10 december 2009.
reijer maria de (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Maria de Reijer werd geboren op een schip, varend op de Maas van België naar Nederland.
Ze was de jongste in het gezin van elf kinderen, dat vooral uit jongens bestond. De vurige wens van haar moeder om nog een dochter te krijgen werd vervuld.
Het kind kreeg de naam Maria en was de eerste zeven jaar van haar leven altijd in het blauw gekleed, zo vertelde zuster Maria.
Daarom ook nam ze haar meisjesnaam gauw en graag terug, in plaats van haar zustersnaam Gemma Marie, toen dit mogelijk werd. In Den Dungen, op de schippersschool, leerde Maria de zusters van onze Congregatie kennen en op 19 –jarige leeftijd sloot zij zich aan bij de Zusters van Liefde; ze koos voor het religieuze leven, zoals haar zus Truusje (zuster Agneta) eerder gedaan had.
Zuster Maria (Gemma Marie) volgde in Schijndel de opleiding tot onderwijzeres en was werkzaam in o.a. Den Dungen, Den Bosch, Raamsdonksveer en Lieshout.
Na 20 jaar schoolleven zocht ze een andere invulling.
In 1965 ging ze naar Den Helder en volgde van daaruit de opleiding tot maatschappelijk werkster in Amsterdam.
Maatschappelijk werk: opkomen voor de minstbedeelden, mensen tot hun recht laten komen, helpen in allerlei nood ging haar goed af, want ze was een bewogen, wijze vrouw.
In deze tijd leerde ze De Hooge Berktgemeenschap in Bergeijk kennen, waarvan ze 38 jaar deel uitmaakte.
Een lieve, gelovige schippersvrouw is van ons weggevaren.
De uitvaart had plaats in de Moederhuiskapel op 15 december 2009