Zuster Marie Mathilda Althuizen

Zuster Marie Mathilda Althuizen

* 26 augustus 1916  † 22 november 2009

Zij werd geboren te Boekel op 26 augustus 1916.

Op 4 februari 1938 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in klooster Annahof te Schijndel op 22 november 2009.
althuizen mathilda(Small).jpg


Geborgen in uw naam
Daar willen zijn waar hulp nodig is en daadwerkelijk helpen is een voor velen kenmerkende trek van het leven van zuster Marie Mathilda.
Zo wordt zij herinnerd door medezusters, familie, oud – collega’s en goede kennissen. Zij werd een verpleegkundige met hart en ziel. Zij las veel en wist veel van ziekten en geneeskunde. Medezusters gaven haar zelfs de bijnaam “dokter Althuizen.” Ze zag wat mensen nodig hadden, nog voordat ze erom gevraagd hadden. Ze was geliefd om haar inzet en persoonlijke betrokkenheid. Wat ze voor zichzelf nodig had kon ze minder goed inzien en realiseren.
Mede daardoor kende zuster Marie Mathilda ook tijden van angst en eenzaamheid. Maar met hulp en in kracht van geloof kwam ze moeilijke perioden telkens weer te boven en dan ging haar liefdevolle aandacht en hulp weer uit naar zieken en bejaarden.
Bijna 25 jaar zette zuster Marie Mathilda zich in voor hoogbejaarde en zieke medezusters in verpleeghuis Sin-Barbara, van 1953 tot 1977.
Na haar pensionering verhuisde ze naar Beek en Donk. Met raad en daad (pedicuren) was ze er voor zusters in de communiteit. Met het ouder worden namen haar krachten af, dat was moeilijk voor zuster Marie Mathilda. Na een hartoperatie op zeer hoge leeftijd groeiden haar dankbaarheid, mildheid en geduld. Ze woonde sinds 1996 in Anna-hof en was er gelukkig en tevreden. Op 22 november 2009, feest van St.Cecilia, is zij overleden. ”Als God ons thuis-brengt…. Dat zal een droom zijn” zongen we voor zuster Marie Mathilda, in de afscheidsviering.