Zuster Symphoriana Kievitsbosch

* 23 april 1914  † 16 november 2009

Zij werd geboren te Wijhe op 23 april 1914.

Op 4 februari 1935 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 16 november 2009.
Kievitsbosch symphoriana (Small).jpg


Geborgen in uw naam
”Mijn vreugde zing ik uit: God is mijn Redder” deze regel uit het danklied van Maria, haar Magnificat, stond boven de rouwaankondiging van zuster Symphoriana.
De vreugde, vriendelijkheid, haar glimlach en grote dankbaarheid kenmerken het leven van zuster Symphoriana.
Ook haar vreugde was – even als die van de H. Maria – geworteld in het diepe geloof, dat God haar Redder, haar Bevrijder was. De H. Maria was het grote voorbeeld en de sterke steun voor zuster Symphoriana op haar levensweg.
Graag en vertrouwvol bezocht ze Maria in Lourdes, Kevelaer en in talloze kapellen.
In iedere jas en tas zat een rozenkrans en dagelijks bad zij meerdere rozenhoedjes voor alle zorgen en intenties die haar werden toevertrouwd.
Als bejaardenhelpster en ziekenverzorgster gaf ze haar beste krachten aan zieken en bejaarden in Sint-Oedenrode(19 jaar), Lieshout (6 jaar) en Den Helder (12 jaar).
Na haar pensionering woonde en werkte zuster Symphoriana van 1980 -1999 in Borne.
Voor allerlei hand en spandiensten in huis was zij inzetbaar, maar vooral als de vriendelijke, gastvrije portierster werd zij bekend in de Congregatie en in Borne.
Na de sluiting van het Johannesklooster in Borne in 1999 kwam zuster Symphoriana via Tongelre en Annahof in juni 2009 in Sint-Barbara wonen, waar ze op 16 november vredig is overleden.
Een lieve zuster van liefde is ontvallen.