Zuster Leonard Cooijmans


* 3 februari 1909  † 28 september 2009

Zij werd geboren te Den Dungen op 3 februari 1909.

Op 4 februari 1928 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in klooster Annahof te Schijndel op 28 september 2009.
cooijmans leonard (Small).jpg


Geborgen in uw naam
“Mijn ziel heeft dorst naar God; zal ik Hem ooit bereiken?”
Dit was de hartekreet van zuster Leonard de laatste jaren. Zij vond zelf, dat haar leven hier lang genoeg geweest was. Zij verlangde naar haar Schepper.
Hoe verliep haar leven?
Op 19 jarige leeftijd besloot zuster Leonard in te treden in onze Congregatie. Na enkele vormingsjaren legde zij zich toe op de naaldvakken en gaf ze vele jaren handwerkles onder andere op de school aan de Boschweg, wat ze met grote toewijding deed. De jeugd had een grote plek in haar hart.
Wat heeft haar al die vele kloosterjaren gedragen?
Want iemand, die vóór de eerste Wereldoorlog geboren is heeft grote veranderingen meegemaakt: in de maatschappij, in het kloosterleven en in het persoonlijk leven. Haar geheim was het grote vertrouwen in haar Heer. Dit liep als een rode draad door haar hele leven heen. Zij was een krachtige persoonlijkheid, met een grote veerkracht om moeilijkheden te overwinnen.
Zuster Leonard woonde lange tijd in het Moederhuis, totdat haar gevraagd werd om naar Annahof te verhuizen. Dit was niet gemakkelijk voor haar. Toch heeft ze daar een goed leven geleid en werd er een geliefde persoon.
Bij het steeds maar ouder worden kwamen er kleine barstjes in haar grote Godsvertrouwen. Haar leven duurde haar te lang, ze zag slecht, hoorde niet veel meer en voelde zich op zichzelf teruggeworpen. Ze vroeg zich af of God haar vergeten was. Maar toen de storm in haar bedaard was, is zuster Leonard in volle overgave naar haar Schepper teruggekeerd. Moge zij Hem nu eindelijk bereikt hebben.