Zuster Huberto Büllmann

* 2 november 1912  † 4 september 2009

Zij werd geboren te Müllheim (D) op 2 november 1912.

Op 4 augustus 1933 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het moederhuis te Schijndel op 4 september 2009.
Bullman Huberto (Small).jpg


Geborgen in uw naam
“Stil worden is luisteren, luisteren naar Zijn zwijgen, naar Zijn voelbare kracht.” Zo zullen we ons zuster Huberto herinneren, als een in zichzelf gekeerde, diep gelovige vrouw. Het begin van haar levensreis was niet gemakkelijk. Het grootste deel van haar jeugd bracht zij door in een voor haar vreemd land, waar ze niet zo’n prettige herinneringen aan overhield. Dit heeft zeker een stempel gedrukt op haar verdere leven.
Op 21 jarige leeftijd trad zij in onze Congregatie in. Haar zus zuster Angela de Merici en haar nicht zuster Hildegard waren al eerder ingetreden en later kwam haar nicht zuster Conrada er ook bij. Zo trof zij toch landgenoten binnen de Congregatie aan. Na haar vormingstijd en voorbereiding op bejaardenzorg werkte Zuster Huberto in verschillende huizen van de Congregatie, namelijk Berghem, Den Bosch en Son. Vol zorg en aandacht was ze bij haar mensen aanwezig. Waar nodig kwam ze voor hen op.
Toen de Tweede Oorlog uitbrak moest zuster Huberto opnieuw moeilijkheden overwinnen vanwege haar Duitse nationaliteit. Al de moeilijkheden in haar leven hebben haar gemaakt tot een wat in zich zelf gekeerde vrouw. In Son, waar ze vele jaren werkte, woonde ze apart in een eigen huisje bij het klooster. Maar ze hield wel van gezelschap, ze was hartelijk en goedgeefs. Ze had een positieve levensinstelling. In 1989 kwam ze naar het Moederhuis. In de zustergemeenschap was ze heel graag aanwezig. Ze had voor iedereen een warme aandacht. Zelfs op hoge leeftijd probeerde ze bij alles wat er in huis voorviel aanwezig te zijn. Zuster Huberto was een milde en wijze vrouw geworden, die haar eigen Bron ontdekt had, haar Metgezel op haar reis door het leven. Haar krachten raakten op. Ze had steeds meer hulp nodig en een grote behoefte aan menselijke nabijheid. Uiteindelijk was haar leven voltooid. Mag zij nu leven in het Stralende volle Licht.