Zuster Tonny van den Broek

* 14 december 1926  † 18 juli 2009

Zij werd geboren te Den Dungen op 14 december 1926.

Op 4 februari 1945 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 18 juli 2009.
Broek Tonny vd (Small).jpg


Geborgen in uw naam
“In de dagen van alle dag kan een leven groot worden”. Zó zullen we ons zuster Tonny blijven herinneren; een vrouw, die eenvoudig haar weg ging en het leven accepteerde zoals het zich voordeed.
Na haar vormingstijd werkte zij met grote inzet in de ouderenzorg in Sint Lidwina in Schijndel, Zeelst en Raamsdonksveer. Haar mooiste tijd beleefde zij samen met zuster Carla in Heeswijk. 36 Jaar zette zij zich in voor de gasten van het Abdijhuis in Heeswijk. Velen mochten haar vriendelijkheid, toewijding, eenvoud en belangstelling ervaren. Zij voelde haar leven als een Missie, die verlangen, vervulling, bestemming en opdracht tegelijk was. Van hieruit kon zij zich ten volle geven. Samen met zuster Carla genoot ze van de mooie dingen in de natuur. Schoonheid gaf haar bezieling. Hun eigen woonhuis stond gastvrij open voor allen, die op bezoek kwamen, zusters en familie.
Na 36 jaar kwam zuster Tonny met haar huisgenote in het Moederhuis wonen. Langzamerhand namen haar krachten af en haar broze gezondheid ging een grote rol spelen in het leven van alle dag. Maar zij bleef de vriendelijke zuster van altijd, met een grote belangstelling en meeleven voor de mensen om haar heen. Blij was ze met de vele bezoeken van haar familie, want ze was steeds meer aan haar kamer gebonden.
Na een ziekenhuisperiode ging ze voor revalidatie naar het verpleeghuis Sint-Barbara, met de gedachte terug te komen in het Moederhuis. Maar deze wens is niet vervuld. In de nacht van 18 juli werd zuster Tonny opgenomen daar waar we louter Licht vermoeden. Mag zij nu voor altijd leven in de liefde van haar Schepper.