Zuster Marie Annette Melis

* 3 oktober 1921  † 22 juni 2009

Zij werd geboren te Gemert op 3 oktober 1921.

Op 4 februari 1942 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 22 juni 2009.
melis annette  (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Marie Annette groeide op in De Mortel, samen met twee broers en twee zussen. Na haar lagere schooltijd kwam ze naar het internaat in Schijndel. Ze studeerde er voor onderwijzeres. In februari 1942 trad ze in om Zuster van Liefde te worden. Twee tantes, zussen van haar moeder waren haar daarin voorgegaan.
Na haar vormingstijd stond ze een aantal jaren aan school in Geldrop en Woensel. In 1959 werd ze uitgezonden om te gaan werken op Curaçao. Ze was zeer creatief en zette zich helemaal in voor de haar toevertrouwde kinderen.
In 1966 kwam ze terug naar Nederland om zich om te scholen en te gaan werken in de ziekenzorg. Na 25 jaar werken met kinderen zag ze uit naar een nieuwe uitdaging; haar werkterrein werd het Sint-Annaziekenhuis in Geldrop waar ze jarenlang op de hartbewaking werkte.
Ze woonde eerst een tiental jaren in de grote communiteit van het ziekenhuis en daarna 23 jaar in de kleine groep aan de Drossaardstraat. Zuster Marie Annette was actief, gezond en energiek. Haar werk was haar hobby. Haar creatieve talenten kwamen tot uitdrukking in fotograferen, kook- en schilderkunst.
Ze had een brede belangstelling voor kerk en wereld, voor schoonheid en sport. Vanuit haar gebed en stilte kon ze met anderen meeleven en hen troost en steun geven. Zowel medezusters en familie hebben dat mogen ervaren.
Rond haar 80e levensjaar werd haar vitaliteit minder en moest ze veel loslaten. Dat was voor haar een moeilijk proces. Na enkele jaren in het Moederhuis en een paar jaar in Annahof kwam ze twee jaar geleden naar Huize Sint-Barbara, waar ze de nodige zorg mocht ontvangen.
Ze mag nu leven in Gods liefde, in Zijn licht en vrede.