Zuster Marie Rosa Warffemius

* 15 mei 1923  † 16 juni 2009

Zij werd geboren te Delf op 15 mei 1923.

Op 4 februari 1946 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het moederhuis te Schijndel op 16 juni 2009.
warffemius rosa (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Marie Rosa werd geboren in Delft en groeide daar op, samen met een zus en twee broers. Daar leerde ze op school de zusters van onze congregatie kennen. En zo heeft zij op 22-jarige leeftijd de stap gezet om in te treden bij onze Brabantse congregatie.
Ze volgde na haar intrede de opleiding tot onderwijzeres. Met veel liefde en grote inzet heeft ze tijdens haar werkzame leven veel kinderen en jonge meisjes begeleid op hun levensweg. Ze deed dat op enkele plaatsen, zoals Den Dungen en Geldrop op lagere scholen. En toen ze in 1971 in Schijndel kwam, gaf ze les aan het I.H.N.O.
Zuster Marie Rosa leefde in alle eenvoud en met veel aandacht voor de kinderen, haar collega’s en allen die ze ontmoette. Zo onderhield ze nog veel contacten met oud-leerlingen en collega’s. Ze was ook rechtvaardig en oprecht. Dat gaf een helderheid voor haar zelf. En ze verwachtte dit ook van de mensen om haar heen.
In 1996 kwam ze in het Moederhuis wonen. Ze was zeer betrokken bij het leven van haar medezusters en zo was ze met haar warme aandacht aanwezig in de gemeenschap.
Daarnaast leefde ze mee met het wel en wee van haar familie.
Toen zij drie weken voor haar sterven te horen kreeg dat ze niet lang meer te leven had, was dat heel zwaar voor haar. Maar heel bewust heeft ze toegeleefd naar dit afscheid.
In de stilte van haar kamer, maar ook blij met de bezoekjes van medezusters. Dankbaar was ze voor alle liefde en aandacht door de verzorgenden en allen die haar nabij waren.
We geloven en vertrouwen dat zuster Marie Rosa nu opgenomen is bij God, haar Schepper. Dat zij nu leven mag in Zijn Liefde en Zijn Vreugde.