Zuster Nicasia Scheepers

* 4 mei 1925  † 8 mei 2009

Zij werd geboren te Heeze op 4 mei 1925.

Op 4 augustus 1943 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in klooster Annahof te Schijndel op 8 mei 2009.
Scheepers Nicasia (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Al heel jong, ze was nog maar achttien jaar, voelde Zr. Nicasia zich geroepen tot een leven als religieuze. Opgegroeid in een zeer gelovig gezin in Heeze vond zij haar thuis in onze congregatie. Ze deed de opleiding tot verpleegkundige en van daaruit heeft ze vele jaren zorg en aandacht mogen geven aan zieken en ouderen. In verschillende kloosters heeft ze gewoond en gewerkt. Haar meest gelukkige periode was wel in Raamsdonksveer. Zuster Nicasia hield van mensen en ze was een sterke persoonlijkheid die ook graag de leiding nam.
Haar gezondheid was niet altijd optimaal, pijn heeft ze in haar leven veel gekend, zeker ook in de laatste periode van haar leven. Maar met haar wilskracht kwam ze dit telkens weer te boven en wist ze steeds haar grenzen te verleggen.
Ze besteedde ook veel tijd aan haar gebedsleven. De Bijbel was haar zeer lief, daar haalde ze de kracht om door te gaan, het vol te houden ook als het moeilijk was.
In 1997 kwam zuster Nicasia in het Moederhuis wonen. Ook daar bleef ze actief en stond ze klaar voor ieder die haar hulp nodig had.
Zelf bepaalde ze een paar jaar geleden het moment om naar het klooster Annahof te verhuizen omdat ze aanvoelde dat ze de regie van haar leven langzaam uit handen moest geven. Hoe moeilijk het ook was voor haar, ze aanvaardde de zorg die ze nodig had en ze was er dankbaar voor. Daar woonde ook haar zus, zuster Marie Philibertha, die haar in deze laatste fase van haar leven nabij kon zijn.
We gunnen haar nu een leven in Gods Liefde, in Zijn Licht, verbonden met allen die haar lief waren.