Zuster Marie Sylvestra Wientjes

* 3 juni 1929  † 1 mei 2009

Zij werd geboren te Ledeacker op 3 juni 1929.

Op 4 februari 1950 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in klooster Annahof te Schijndel op 1 mei 2009.
Wientjes Sylvestra(Small).jpg


Geborgen in uw naam
Zij werd geboren op 3 juni 1929 te Ledeacker.
Na 59 jaar leven in onze Congregatie overleed zij in klooster Annahof te Schijndel op 1 mei 2009.

    ”Zullen wij niet, opgestaan,
    in zijn handen opgevangen
    als op vleugels verder gaan?” (S. de Vries)

Na een lang leven is zuster Marie Sylvestra heel plotseling van ons heengegaan om thuis te komen bij haar Geliefde.
Zij was een rustige zuster, die altijd klaar stond om te helpen als het nodig was. Vele jaren van haar kloosterleven heeft zij doorgebracht in haar ouderlijk huis om te zorgen voor haar ouders en haar broer. Dat was niet zo’n gemakkelijke taak. Dat zij veel voor haar familie betekend heeft, was duidelijk in de afscheidsviering, waarin zij hun dankbaarheid toonde met tekst en mooie bloemen.
Zoals ieder mens had ook zuster Marie Sylvestra een thuis nodig en die vond zij de laatste jaren in klooster Annahof. Zij was een eenvoudige en eerlijke zuster.

De tekst van psalm 23 was als geschreven voor haar leven. Vol vertrouwen gaf zij zich over aan de Herder.
”Het zal mij nooit aan iets ontbreken”. Door Hem gedragen, met Hem verenigd kon zij zichzelf zijn. Zuster Marie Sylvestra nam ruimte voor haarzelf, maar gaf ook ruimte aan een ander. Zij had haar eigen manier om goed te zijn en een relatie te hebben met God en met de mensen. Haar Geliefde heeft haar nu gebracht in een oase van groen, waar het goed rusten is en waar zij voorgoed thuis is bij Hem.