Zuster Susan Nelissen

* 8 maart 1915  † 8 maart 2009

Zij werd geboren te Echt op 8 maart 1915.

Op 4 augustus 1931 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het moederhuis te Schijndel op 8 maart 2009.
Nelissen Suzan (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Precies 94 jaar na haar geboorte op deze aarde is zuster Susan opnieuw geboren in de hemel.
Al zeer jong sloot zij zich aan bij onze Congregatie. In vele huizen heeft zij zich ingezet in huiswerk en keuken, zodat de andere zusters hun werk beter konden doen. Samen met zuster Ursula heeft zij 30 jaar in Breda gewoond, waar zij zich inzette voor haar medemensen. Daar was zij thuis en genoot ze van het leven.
Diep in zich had zuster Susan een bron van leven en een levenslust, die sterker was dan alle erkenning en alle begrip van buiten. Ze had een bepaalde blijdschap in haar hart.
Met humor kon ze soms de zwaarte van het leven en van het religieuze leven van zich zelf en van anderen weglachen. Voor haar hoefde het allemaal niet zo ernstig. Geloven was voor haar immers een blijde boodschap. Het handelen vanuit die levensvreugde gaf haar een levenslust en vrijheid. Veranderingen in de Congregatie of Kerk kon zij relativeren naar haar eigen leven. Daarnaast had zij ook vrijheid nodig in doen en ruimte zonder opgelegde grenzen. Ze bepaalde zelf wat goed of niet goed was voor haar.

Zuster Susan bleef strijden om op de been te blijven, totdat er een moment kwam, dat haar wil niet meer sterker was dan haar lichaam. Zij was klaar om het leven hier los te laten. In alle rust ging zij heen. Nu kan zij volop in vrijheid en in liefde leven samen met haar Geliefde aan Wie zij haar woord gegeven had.