Zuster Athanasia van Bakel

* 28 februari 1920   † 21 februari 2009

Zij werd geboren te Eindhoven op 28 februari 1920.

Op 4 februari 1938 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 21 februari 2009.
Bakel Athanasia van  (Small).jpgGeborgen in uw naam
Het was heel gewoon dat zuster Athanasia nog erg jong naar het klooster wilde, want al in haar jeugdjaren was zij het liefst in school en bij de zusters om te helpen.
Naast een godsdienstige opvoeding kreeg zij thuis ook mee, dat zij moest aanpakken waar zij kon helpen en zich moest inzetten voor zieken en armen.
Als kleuterleidster kon zij haar talenten goed ontwikkelen. Zelfs in vakanties trok zij op met de jeugd en genoot zij van sport en spel, van vrijheid en vrolijkheid.
Op latere leeftijd veranderde zuster Athanasia van werk en kwam bij de Memisa terecht, waar haar verlangen vervuld werd: delen met de armen en voor hen werken. Missionarissen kregen nogal eens leuke verassingen in de pakketten.
Als missie–procuratrice kon zij de missiezusters op vakantie goed verwennen. Niets was haar te veel.
De lezing van haar afscheidsviering Matheus 5 (de acht zaligheden) was een getuigenis van haar leven. Haar inzet voor velen, vooral voor mensen die buiten de maatschappij vallen. In alle eenvoud heeft zij de weg als leerling van Jezus gevolgd. Nu heeft God haar tot zich geroepen. Haar taak op aarde was vervuld. Haar weg als leerling ten einde. Zij mag nu rusten voor altijd in vrede, licht en vreugde.