Zuster Ancille Hendriks

* 9 april 1922   † 7 januari 2009

Zij werd geboren te Eersel op 9 april 1922.

Op 4 augustus 1940 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in klooster Annahof te Schijndel op 7 januari 2009.
hendriks ancille (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Alda Hendriks, oudste meisje uit een gezin van 9 kinderen, trad als 18 jarige, jonge vrouw in het klooster om zuster te worden. Het was toen 4 augustus 1940, de tweede wereldoorlog was pas begonnen. Het getuigde van groot geloof, veel moed en een sterk idealisme om dan weg te trekken uit het ouderlijk huis, een onbekende toekomst tegemoet. Maar ze was jong, sterk en ondernemend. Samen met medezusters doorstond ze de oorlogsgevaren tijdens de vormingsjaren. Na haar noviciaat volgde zij Mulo, kweekschool, hoofdakte en werd zij een enthousiaste onderwijzeres. Zij werd gezonden naar de scholen van de Congregatie in Den Bosch, Eindhoven (Woensel) en Donk. Bijna 20 jaar was zij onderwijzeres en hoofd aan de school van de Boschweg in Schijndel. Voor leerlingen en collega’s was zij een sterke stimulans tot goede prestaties. Zelf woekerde zij met haar vele talenten en verwachtte dat ook van anderen. Na haar schooljaren ging zuster Ancille zich bekwamen in de organisatie van ouderenzorg en werd directrice van het bejaardenhuis in Lieshout. Haar enthousiasme, kracht en waardigheid wekten gezag en vertrouwen van mensen. Zuster Ancille zelf vond haar krachtbron in haar geloof en gebed.
In latere jaren werkte zij als vrijwilligster bij het bezinningscentrum van de Montfortanen. Met grote zorg en toewijding stond zij voor het administratieve werk totdat zij in 1998 door een hersenbloeding werd getroffen. Ondanks haar groot verlies aan fysieke kracht en zelfstandigheid wist zuster Ancille haar waardigheid en geestkracht te behouden. Met veel therapie en oefenen met lezen, bidden en bezoek ontvangen vulde zij haar dagen in het Moederhuis.
Op 5 oktober 2006 kwam zuster Ancille vanwege grotere zorg behoeftigheid op Annahof wonen.
Hoewel zij in een afhankelijke positie terecht kwam zou ze nooit klagen. Ze was dankbaar voor alle geboden aandacht en hulp.
Nu mag zuster Ancille rusten in Gods liefde.