Zuster Johanna Marie Swanenberg

* 29 juli 1917   † 17 augustus 2008

Zij werd geboren te Rosmalen op 29 juli 1917.

Op 4 augustus 1936 sloot zij zich aan bij onze congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 17 augustus 2008.
Swanenberg Johanna(Small).jpg


Geborgen in uw naam
Als jong meisje, ze was nog maar net 19 jaar oud, koos zuster Johanna Marie voor een leven als religieuze, een leven waarin ze binnen een gemeenschap het motto Ora et Labora waar wilde maken. In onze congregatie kreeg ze de kans om haar talenten ten volle te ontplooien en in te zetten ten behoeve van medemensen. Dat waren vooral de vele kinderen die zij met geduld en met liefde wist te begeleiden in het onderwijs. En ook haar liefde voor de muziek wist ze aan hen over te brengen.
Naast het werk, dat ze met volle inzet deed, besteedde ze veel tijd en aandacht aan haar gebedsleven. Een grote krachtbron was voor haar het veelvuldig meevieren van de Eucharistie en daarnaast was ze ook een vurig Mariavereerster.
Zuster Johanna Marie vond het moeilijk om de grote veranderingen in het klooster- en in het kerkelijk leven mee te voltrekken. Zij zocht en vond daarin haar eigen weg. Zo bleef ze ook haar religieuze kleding dragen in de kleur blauw, de kleur van Maria.
Graag getuigde ze van haar geloof en haar visie op het behoud van kerkelijke tradities. Maar daarbij had ze altijd veel respect voor anderen. Nooit zou ze iemand kwetsen.
Naast haar medezusters waren het ook haar familieleden, die ze met veel liefde en belangstelling bleef volgen. Zo mogen we zeggen dat zuster Johanna Marie een welbesteed leven heeft afgesloten.
Zij zal bij velen, medezusters, familie en vrienden goede herinneringen achterlaten. Vol overgave heeft ze haar leven in Gods handen gelegd.
We wensen haar toe dat zij nu thuis mag zijn bij God haar Schepper.