Zuster Methodia van Otten

* 6 december 1919    † 20 maart 2008

Zij werd geboren te Riethoven op 6 december 1919.

Op 4 februari 1939 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara op 20 maart 2008.
otten methodia (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Het thema van de afscheidsviering van zuster Methodia was:
"Trouw tot in de dood". Met het woord Trouw werd het leven van haar heel juist getekend. Op 19 jarige leeftijd gaf zij gehoor aan haar ideaal: religieus worden. Zij trad in, in onze Congregatie in 1939.
Na haar vormingsjaar werd zij gezonden naar Raamsdonksveer om de opleiding tot verpleegster te volgen. Als men dan weet, dat zij nooit graag in het ziekenhuis heeft gewerkt en het toch 40 jaar heeft volgehouden, kunnen we zeggen dat zij echt trouw was aan haar roeping. Zij stond bekend als een liefdevolle verzorgster. Het zorgzaam zijn werd haar tweede natuur en hulpvaardig bleef zij tot haar levenseinde toe. Daarin heeft ze zeker geluk en voldoening gevonden. Haar trouw-zijn uitte zich ook in haar vriendschappen met oud-collega`s. Zij kwamen op bezoek of hielden schriftelijk contact. Na haar pensionering kwam zuster Methodia terug naar haar geboortestreek, naar Eersel. Daar heeft zij 12 gelukkige jaren gekend, met medezusters. Zij had veel contact met familie en waar het nodig was, was zij zorgzaam aanwezig. Haar te grote bezorgdheid en nauwkeurigheid maakte soms haar leven zwaar en moeilijk. Zij ging dan tobben en was bang iets niet goed te doen. Door de liefdevolle verzorging en aandachtige mensen in haar omgeving, die haar steun gaven, kwam er dan een blijde glimlach en ze zei dan: "Och ja, ik weet wel, dat ik niet bang hoef te zijn". Nu is zuster Methodia aangekomen in het oord van vrede, rust en stilte. Op Witte Donderdag heeft God haar tot zich geroepen en is Pasen voor haar begonnen: Een nieuw leven van liefde en licht met haar geliefde.