Zuster Reinera van den Heuvel

* 9 mei 1914    † 3 maart 2008

Zij werd geboren te Berghem op 9 mei 1914.

Op 4 februari 1936 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in verpleeghuis Sint-Barbara te Schijndel op 3 maart 2008.
reinera vd heuvel.prs.jpg


Geborgen in uw naam
Toos van den Heuvel, jongste uit een gezin van 10 kinderen sloot zich aan bij onze Congregatie in 1936, het eeuwfeestjaar. Twee zussen: zuster Marie Willibrorda en zuster Catharine hadden vóór haar ook gekozen voor het religieuze leven in onze Congregatie.
Na de vormingstijd in het noviciaat werd zij gezonden naar Raamsdonksveer en slaagde voor ziekenverpleging in 1941. Daags daarna verhuisde ze naar Geldrop, waar ze 7 jaar werkte in het Sint-Annaziekenhuis. Een paar jaar zorgde zij voor de zieken in de Boschweg (Schijndel) en Sint-Oedenrode. Nadat ze geslaagd was als stafverpleegkundige werd ze opnieuw gezonden naar Raamsdonksveer, waar ze hoofd van de mannenafdeling werd. Ze was deskundig en doortastend, zette zich in met nauwkeurigheid en verantwoordelijkheid.
Na haar pensionering in 1975 ging zij wonen in de gemeenschap “De Nieuwe Aarde” en beleefde met hart en ziel de Charismatische Vernieuwing in de eigen geloofsbeleving en inspireerde de zoekende mensen die zij ontving als gastvrouw van de leefgroep.
In 1991 verhuisde zij naar Den Bosch, waar haar devotie tot de Zoete Moeder haar krachtbron was.
In de communiteiten in Den Bosch en later in klooster Annahof was zij aandachtig, attent en behulpzaam voor medezusters. Ondanks pijn en lijden van de laatste jaren, bleef zuster Reinera dankbaar voor het geschenk van haar leven. Maria, de Zoete Moeder, haar toeverlaat, brengt haar thuis bij God.