Zuster Virginie van Doorn

* 11 januari 1914    † 29 januari 2008

Zij begon haar levensreis op 11 januari 1914 te Helmond. Op 4 augustus 1931 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Ignatius te Eindhoven op 29 januari 2008.
virginie (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Op zeer jeugdige leeftijd –17 jaar– volgde zij haar roeping tot het religieuze leven. Na haar noviciaat volgde zij de opleiding tot onderwijzeres en slaagde daarvoor al vóór haar eeuwige geloften. Zuster Virginie was een geboren onderwijzeres: heel idealistisch, enthousiast, humoristisch en creatief. Ze gaf zich met hart en ziel aan de (grote) klassen jonge leerlingen in Geldrop, Beers en Maasbracht. Vanaf 1957 woonde en werkte zij in Eindhoven. Ze woonde in de kloosters van Hemelrijken, Kloosterdreef, Mgr. Swinkelsstraat en Tongelre.
Op school was ze naast de leervakken ook goed in zang en handenarbeid. Zuster Virginie kon prettig en goed omgaan met leerlingen en hun ouders. In de communiteiten was ze paraat bij het verzorgen van feesten, tekeningen en liedjes. Woordspelingen en grappen had ze altijd klaar. Na haar pensioen werkte ze nog vele jaren op de administratie van de Paulusparochie aan de Boschdijk te Eindhoven.
Zuster Virginie kon met veel humor en geestigheid verhalen vertellen over kinderen op school en over gebeurtenissen en contacten. Toch kon ze ook luisteren en was ze gevoelig voor diepzinnige gedachten. De bijbel en het brevier waren echt haar levensboeken. Verder had ze niet veel nodig voor zichzelf, altijd was ze attent voor anderen.
Zuster Virginie, rust in vrede en vreugde. Dank voor wie je was!