Zuster Ewalda Pijnenburg

* 9 augustus 1907    † 17 januari 2008

Zij werd geboren te Oirschot op 9 augustus 1907. Op 4 februari 1932 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize sint Barbara op 17 januari 2008.
Ewalda (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Wij zullen ons zuster Ewalda blijven herinneren als een gelovige, gastvrije en zorgzame vrouw, krachtig in dienstbaarheid. Zij werd geboren in een gezin met 6 kinderen. Hier werd de kiem gelegd van een leven in verantwoordelijkheid en nauwkeurigheid. Op 24 jarige leeftijd besloot zij in te treden in onze Congregatie. Na haar vormingstijd ging zij naar Geldrop en Raamsdonksveer en behaalde haar diploma voor ziekenverpleging. Na een praktijkjaar in het ziekenhuis ging zuster Ewalda de wijk in om zieken en ouderen te verplegen in Raamsdonk en Haps. Na deze tijd verzorgde zij vele jaren bejaarden in Sint–Lidwina Boschweg, Schijndel en Tongelre–Eindhoven. Zij verstond de kunst om overal kwaliteit van leven te vinden, zelfs toen ze ouder werd en zelf haar beperkingen ging voelen. Zij bleef de vriendelijke en attente vrouw van altijd. Toen ze steeds meer hulp en zorg nodig had aanvaardde ze dit met dankbaarheid en waardering. In 2006 kwam ze in Sint–Barbara wonen. Ze genoot van de mooie tuin als ze in haar rolstoel rond gereden werd.
"Dat ik zie wat is en mij toevertrouw" was een regel, die haar zeer dierbaar was. Haar gebed en grote geloof waren de bronnen waaruit zij haar kracht putte. 9 augustus beleefde zij zeer bewust haar 100ste verjaardag. Het was een echte feestdag met medezusters en familie. Maar ze zei zelf: "Een mens moet eigenlijk niet zo oud worden". Vol overgave wachtte ze de laatste dagen van haar leven op het moment, dat de Heer van –alle– leven haar uitnodigde. "Je leven prijsgeven is leven voor eeuwig."

Moge zij dit nu ervaren.