Zuster Alena van der Krieken

* 30 juni 1921    † 25 september 2007

Zij werd geboren te Steensel op 30 juni 1921. Op 4 februari 1945 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het Moederhuis te Schijndel op 25 september 2007.
krieken (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Alena groeide op in een gezin van zeven kinderen. Op 23-jarige leeftijd koos zij voor een leven in onze Congregatie.
Haar creatieve talenten heeft ze er ten volle kunnen ontplooien. En met haar rustige aard wist ze de kinderen in de school in Woensel aan zich te binden. De kinderen hielden veel van haar en zij van de kinderen. Ook na haar werkzame leven bleef ze creatief bezig.
Bovenal was zuster Alena een gelovige vrouw die graag de stilte opzocht. Het was een kracht in haar leven. Het Mariabeeldje dat zij kreeg toen de school in Woensel gesloten werd bleef haar zeer dierbaar.
Toen zij in 2001 in het Moederhuis kwam wonen kreeg het beeldje dan ook een ereplaats in haar kamer.
Zuster Alena was de laatste jaren vaak op het Trefpunt te vinden om zo haar scheppende kwaliteit vorm te blijven geven door het maken van kaarten en tegelijkertijd was ze graag in de gemeenschap van medezusters. Ze was content met de kleinste dingen en ze genoot van de aandacht en de ondersteuning van de medewerkers van het Trefpunt en van de verzorging.
Ook had ze een goede band met haar familie en ze was blij met ieder bezoekje.
Zeer plotseling kwam er een einde aan het leven van deze vriendelijke, goede medezuster. Mag de bede: “De Heer heeft mij gezien en onverwacht ben ik geboren en getogen”, voor haar nu ten volle in vervulling zijn gegaan. Dat zij leven mag in Gods stille Liefde, in Zijn Licht.