Zuster Serena Sloots

* 20 juni 1915    † 8 juli 2007

Zij begon haar lange levensreis op 20 juni 1915 te Woensel-Eindhoven. Op 4 augustus 1934 werd zij lid van onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Ignatius te Eindhoven op 8 juli 2007.
sloots (Small).jpg


Geborgen in uw naam
“Waar vriendschap heerst en liefde, daar is God.”
Zuster Serena heeft in haar lange leven vanuit deze overtuiging geleefd en zij vond daarin veel vreugde en geluk. Zo beleefde zij haar roeping als Zuster van Liefde.
Als jong kind al moest zij het verlies meemaken van haar beide ouders. De zes kinderen uit het gezin groeiden op bij familie. Zuster Serena was erg dankbaar voor die opvang. Deze vroege levenservaring maakte haar gevoelig voor mensen die extra liefdevolle aandacht nodig hadden.
Voordat zij intrad bij onze Congregatie behaalde ze haar eerste naaidiploma. En later bekwaamde zij zich verder in dit vak, zodat zij als handwerkzuster kon gaan werken. Met name in verschillende lagere scholen in Geldrop werkte zij vele jaren. Onvermoeibaar en enthousiast leerde zij kinderen de eerste beginselen van het breien, haken en borduren. Veel meisjes zullen daar goede herinneringen aan bewaren. Want zuster Serena was daarbij lief en zorgzaam, die naar mensen keek met de ogen van haar hart.
Zij deelde haar goedheid en liefde door haar blijde lach, haar vriendschap, haar gemeenschapszin en de band met haar familie. Met name met zuster Verena onderhield ze jarenlang een hechte vriendschap. Zo zei ze ook in die laatste fase van haar leven, toen ze wist dat er geen beterschap te verwachten was: “Ik ga naar Verena”.
Met haar enorme doorzettingsvermogen dwong zij respect af, in het bijzonder in de wijze waarop zij het leven, met steeds meer beperkingen, aanvaardde.
Wij wensen haar toe dat zij nu, na een lang leven, waarin zij vanuit een sterk geloof leefde, thuis mag zijn in “het huis van de Heer”, opgenomen bij God die Liefde is en bij allen met wie zij in vriendschap verbonden was.