Zuster Anna Marie Moonen

* 8 juni 1919    † 12 februari 2007

Zij werd geboren te Udenhout op 8 juni 1919.
Op 4 augustus 1943 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel.
Zij overleed in Huize Sint Barbara te Schijndel op 12 februari 2007.
anna marie moonen.jpg


Geborgen in uw naam
"Om mens voor een mens te zijn, wordt alleman georen."
Zuster Anna Marie werd als mens geboren in het Brabantse boerenland in een godsdienstig gezin. Zij groeide op en werd gevormd in een tijd dat werken en bidden, burenhulp en eerlijkheid, gemoedelijkheid en trouw in lief en leed heel gewoon waren. Deze levenswijze heeft zij haar hele leven meegedragen.
Midden in de 2e wereldoorlog volgde zij haar ideaal en werd zuster van liefde in onze Congregatie. De beginjaren waren niet gemakkelijk, maar Zuster Anna Marie was niet bang van aanpakken. Zij heeft veel werk verricht in kloosterkeukens. Op latere leeftijd werd zij bejaardenverzorgster, een nieuwe taak die zij met hart en ziel uitvoerde. In Kaatsheuvel heeft zij 18 mooie jaren beleefd. Zij leefde daar volop in huis en in de parochie, altijd stond ze klaar. Fietsend in de vrije natuur groeide en bloeide zij en dankte haar Schepper.
In Annahof ging haar gezondheid achteruit en vooral haar vermoeidheid nam toe. Rustig heeft zij afscheid genomen van medezusters en familie met een wuivende hand om daarna te gaan rusten in de uitgestoken hand van God.