Zuster Marita van de Wiel

* 30 mei 1940    † 5 januari 2007

Ze begon haar levensreis op 30 mei 1940 te Sint-Oedenrode. Op 4 augustus 1960 werd zij lid van onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Ignatius te Eindhoven op 5 januari 2007.
marita vd wiel (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Zij werd geboren op 30 mei 1940 te Sint-Oedenrode. Na 46 jaar leven in onze Congregatie overleed zij in Huize Ignatius te Eindhoven-Tongelre op 5 januari 2007.
Tonny van de Wiel was het derde kind in het gezin van 11 kinderen. Ze hoorde bij de oudere kinderen en voelde zich van jongs af aan verantwoordelijk voor de jongere broers en zussen.
Op 20-jarige leeftijd koos zij voor het religieuze leven in onze Congregatie, waar haar tantes, Jacominia en Nicola, zussen van haar vader, al meer dan 30 jaar vóór haar waren ingetreden.
Na haar noviciaat werkte zuster Marita als bejaardenhelpster in Oyen, Woensel, Son en Tongelre. Toen de bejaarden van Huize Ignatius in Tongelre verhuisden naar Ravenshof aan de Vestdijk in Eindhoven, bleef zuster Marita zich voor hen inzetten als mantelzorgster en pastoraal vrijwilligster; het verzorgingswerk was te zwaar geworden voor haar.
Aandachtig omzien naar mensen, luisteren naar hun levensverhalen, liturgische diensten verzorgen (een tijd lang met pater Hauser o.s.a.), zorgen voor rolstoelvervoer en muziek voor de kapel, voor al deze activiteiten werd zuster Marita zeer gewaardeerd. Ze ontving de penning van de gemeente Eindhoven voor 30 jaar vrijwilligerswerk. Ondanks haar ziekten en lichamelijke beperkingen was zuster Marita er altijd voor anderen; trouw en betrouwbaar, ook voor medezusters en familie. Veel dank voor wie je was in ons midden, zuster Marita. In 66 levensjaren kwam je leven tot volle tooi; rust nu in licht en vrede.