Zuster Wilhelmine van den Hurk

* 1 april 1910    † 29 december 2006

Ze werd geboren op 1 april 1910. Op 4 augustus 1936 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het Catharina-ziekenhuis te Eindhoven op 29 december 2006.
wilhelmine vd hurk (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Zij werd geboren op 1 april 1910 te Eersel. Na 70 jaar leven in onze Congregatie overleed zij in het Catharinaziekenhuis te Eindhoven op 29 december 2006.
In het eeuwfeest van onze Congregatie -1936- is zuster Wilhelmine Marie ingetreden, ze was toen 26 jaar. In de voor-bije zomer vierde ze met medezusters en haar familie het 70-jarig kloosterjubileum en heeft daarvan genoten. Zuster Wilhelmine Marie was onderwijzeres met hart en ziel in de lagere klassen van de basisschool. In Woensel, Haps, Maasbracht en Rijssen heeft ze veel kinderen de eerste “beginnekes” van lezen, schrijven, rekenen en taal geleerd. Ze kon veel verhalen en anekdotes vertellen over de kinderen op school. Daarbij twinkelden haar ogen en glimlachte ze; je kon zien en beluisteren, dat zuster Wilhelmine Marie veel van haar leerlingen hield. Zuster Wilhelmine Marie kon boeiend vertellen en was echt betrokken op wat er gebeurde in kerk en samenleving, in Congregatie en familie.
“Eenvoudig leven vanuit een diep gelovig vertrouwen”, zo werd het religieuze leven van zuster Wilhelmine Marie gekarakteriseerd tijdens de uitvaartdienst. Het schoolhoofd in Rijssen had haar bij het afscheid van de school getypeerd als “deze zuster is opvallend door haar onopvallendheid”.
Veel medezusters, oud-leerlingen, familieleden en mensen die zuster Wilhelmine Marie kennen, hebben goede herinneringen aan deze kleine, actieve, sobere, dankbare en dienstbare vrouw, die zuster-van-liefde was met vreugde.
Mag haar daadkrachtig geloof ons tot inspiratie en zegen zijn.