Zuster RaphaŽl van Moorsel

* 22 februari 1914    † 27 december 2006

Ze begon haar lange levensreis op 22 februari 1914 te Boekel. Op 4 augustus 1938 werd zij lid van onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het Catharina-ziekenhuis te Eindhoven op 27 december 2006. 
raphael v moorse (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Zij werd geboren op 22 februari 1914 te Boekel. Na ruim 68 jaar leven in onze Congregatie overleed zij in het Catharina-ziekenhuis te Eindhoven, op 27 december 2006.
Gelovig, goedmoedig (goed en moedig) en gastvrij, met deze kwaliteiten was zuster Raphaël rijk bedeeld, een echte brabantse vrouw. Zij was zorgzaam en verantwoordelijk. Veel bejaarden en zieken hebben haar hulp, aandacht en wijsheid mogen ervaren.
In Beek, Geldrop, Mierlo-Hout en Tongelre, woonde en werkte zij maar de meeste jaren in Tilburg, bijna 40 jaar. Zuster Raphaël heeft veel jonge medezusters begeleid in de bejaarden- en ziekenzorg. Met bewogen aandacht luisterde zij naar het wel en wee van “haar” mensen.
In de communiteiten van medezusters werd zij gewaardeerd om haar gezelligheid, zusterschap en trouw. Ook daar voelde zij zich verantwoordelijk voor medezusters, niets en niemand ontging aan haar aandacht.
Na haar pensionering kreeg ze meer tijd voor voor haar grote hobby: Hindeloper schilderwerk. Heel wat busjes, dienblaadjes en sierpotten gaf ze met vaste hand een laagje verf en bloemetjes en veel kaarten schilderde zij; het geld, dat het werk van haar handen opbracht, was voor de missie.
Met dankbaarheid en waardering herinneren wij ons zuster
Raphaël en gunnen haar rust, vrede en vreugde in volheid bij God, de gever van al wat goed is.