Zuster Huberdina van Ophuizen

* 22 januari 1913   † 15 november 2006

Zij werd geboren te Dreumel op 22 januari 1913. Op 4 augustus 1935 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara op 15 november 2006.
huberdina v ophuizen (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Huberdina werd geboren in een groot schippersgezin van 10 kinderen. De kinderen woonden bij een tante, terwijl vader en moeder met de boot op de binnenlandse vaart de kost verdienden. In de vakantietijd mochten de kinderen om beurten meevaren en zuster Huberdina heeft daar erg van genoten. Op 22-jarige leeftijd sloot zij zich aan bij onze Congregatie.
Na haar noviciaat ging zij naar Mijdrecht. In verschillende kloosters verrichtte zij allerlei huishoudelijk werk. Na haar 50e verjaardag is zij de verschillende opleidingen gaan volgen om voor bejaarden te kunnen zorgen. Zij kon op een prettige, gezellige manier met bejaarden omgaan.
Na haar pensionering kwam ze zelfstandig wonen in het Lidwinahof te Schijndel. Ze was nog vitaal en reisde met haar pedicure-koffertje naar haar klanten. Evenals Vincentius in zijn tijd liet ze rijke mensen voor armen meebetalen.
Toen ze 77 jaar was kwam ze in het Moederhuis wonen. Blij en dankbaar nam ze deel aan gezamenlijke maaltijden en kapeldiensten. Ze genoot van contacten met medezusters en familie .
Met het klimmen der jaren namen haar ongemakken toe en had ze zelf meer verzorging nodig. In 2003 kwam zij in klooster Annahof wonen en in mei van dit jaar in Huize Sint Barbara, haar laatste haven.
Onverwacht maar niet onvoorbereid ging zij van ons heen. Zij heeft haar thuishaven nu bereikt, is voor anker gegaan en mag rusten bij de Schepper van het leven.