Zuster Immacula Scheepers

* 6 februari 1913   † 14 november 2006

Zij begon haar levensweg in Eindhoven op 6 februari 1913. Op 4 augustus 1937 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 14 november 2006.
immacula scheepers (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Immacula was 24 jaar toen zij op 4 augustus 1937 lid werd van onze Congregatie en haar zus zuster Beatrix volgde.
Zij heeft een goede tijd gehad toen zij als vaardige handwerkzuster les gaf aan kinderen op scholen. Nadat zij in 1969 haar diploma EHBO haalde, ging zij meer zorgen voor medezusters en een speciale aandacht van haar ging uit naar Zuster Constantina die in Huize Barbara verbleef.
In 1993 kwam zij zelf in klooster Annahof terecht, omdat zij zorg nodig had, en in 2003 op de Jozefafdeling van Huize Sint Barbara.
Wij hebben haar leren kennen als een rustige, vriendelijke, humoristische zuster, waarvoor gebed heel belangrijk was. Zij had het geloof als basis voor haar groot vertrouwen. In haar uitvaartviering waarin behalve pastor Vossebeld ook haar neef pastor de Haas voorging, klonk als evangelielezing het verhaal van de Goede Herder uit Joh. 10, 1 – 21. Niet zozeer de Herder die zijn schapen hoedt, maar wel het beeld van “deur zijn” sprak aan in haar leven. Er zijn deuren nodig in ons leven die toegang geven tot medemensen, tot het doorgronden van moeilijkheden, tot het nabijzijn van mensen.
Zuster Immacula vond die deur in onze Congregatie, in haar nabijzijn aan zuster Constantina, in haar nabijheid ervaren van de zuster mantelzorgster, in haar ervaren van trouw van de Heer die haar geroepen had.
Moge zij nu rusten in vrede bij haar Herder.