Zuster Sophie Holleman

* 12 november 1923    † 10 november 2006

Ze werd geboren te Nijmegen op 12 november 1923. Op 4 augustus 1940 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 10 november 2006.
sophie holleman (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Sophie werd geboren te Nijmegen .Zij had goede herinneringen aan haar jeugd en haar thuis. Al op 16-jarige leeftijd wist zij zich geroepen tot het religieuze leven.
Na haar religieuze vorming heeft zij zich bekwaamd in muziek en ging zanglessen geven op school in Eindhoven, Oijen en Borne.
In 1970 ging zij samen met zuster Maria Magdalena Laurentzen naar Celle en later naar Lüneburg in Duitsland om de opvoeding te verzorgen in een Kinderheim.
Toen zij negen jaar later in Nederland terugkwamen, wachtte hen nog een nieuwe zending op de pastorie in Voorhout en later in Rijpwetering.
Toen zowel de pastoor als de zusters het kalmer aan moesten doen, gingen de zusters voor een jaar naar het Moederhuis, in afwachting van de voltooiing van de nieuwbouw van klooster Annahof.
In 1993, al voor de officiële opening waren ze daar gehuisvest. Zuster Sophie dirigeerde het kapelkoor, genoot van vrijheid en rust, van de mooie natuur, van het maken van poppen voor kinderen in Polen, Roemenië en Chili.
Tien maanden geleden kwam zij wonen in verpleeghuis Sint Barbara.
Medezusters en familieleden hebben veel goede herinneringen aan zuster Sophie, die ongecompliceerd, diepgelovig, positief en vertrouwvol in het leven stond.
Wij danken haar voor haar zusterschap, haar liefde en trouw.
Wij wensen haar nu veel vreugde, vrede en licht.