Zuster Verena Thijssen

* 30 maart 1911   † 8 oktober 2006

Zij begon haar levensweg op 30 maart 1911 te Bergeijk. Op 4 augustus 1929 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Ignatius te Eindhoven op 8 oktober 2006.
verena (Small).jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Verena werd geboren als achtste kind in een boerengezin van negen kinderen. Voordat zij op 18-jarige leeftijd lid werd van onze Congregatie Zusters van Liefde werkte zij op een hoedenmodiste-atelier.
In het klooster werd haar vorming voortgezet door het behalen van akte k. waarmee men handwerkles kon geven op de lagere school. Dat heeft zuster Verena vele jaren op verschillende scholen gedaan, hoewel het haar moeite kostte met de veranderende mentaliteit van de kinderen om te gaan.
Ook na haar schooljaren heeft zij veel gehandwerkt, zij hield van fijne borduurwerken, wat zij samen met zuster Serena deed. Zij had gevoel voor kleur en materiaal, dat was ook aan haar kleding te zien.
Haar mooiste jaren heeft zij beleefd in Amsterdam, waar zij in het Occo hofje de zorg had voor de kapel. Ze leefde er helemaal op, het verdiepte haar leven.
De band met haar familie was haar zeer dierbaar, met belangstelling en heel betrokken volgde zij het wel en wee van iedereen.
In haar uitvaartviering zongen we het lied van de Heer in ons midden, een tekst die zij graag op haar prentje had staan. “Omdat Hij niet ver wou zijn, is de Heer gekomen”, stond er boven haar rouwkaart. Dat is haar ervaring geweest, zij leefde met de zekerheid dat de Heer voor haar een plaats bereid had in Zijn woning.
Daar mag zij nu voorgoed leven in vrede en vreugde.