Zuster Clotildis Verhoeven

* 11 februari 1926    † 5 oktober 2006

Haar levensweg begon in Berghem op 11 februari 1926. Op 4 augustus 1943 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 5 oktober 2006.
clotildis (Small).jpg


Geborgen in uw naam
“Wek mijn zachtheid weer…..Dat ik zie wat is….”
Deze tekst was de laatste jaren het levenslied van zuster Clotildis. Nog zeer jong werd zij lid van onze Congregatie. Haar zus zuster Lutgardis was haar hierin voorgegaan. Na haar noviciaat werd zij overgeplaatst naar Raamsdonksveer om daar als verpleegster in het ziekenhuis te werken. Nog jong begon zij vol vuur aan haar taak en zij heeft geprobeerd dit vuur in haar leven brandend te houden. Raamsdonksveer is haar thuis geworden. Met liefde werken voor de zieke medemens was haar ideaal. Zij stond dan ook dag en nacht klaar als er op de röntgenafdeling foto’s gemaakt moesten worden. Door haar deskundige inzet voor zieken, haar geloof en vertrouwen in de Heer en haar positieve kijk op het leven zag zij niet alleen de lichamelijke binnenkant van de persoon, maar ook de geestelijke binnenkant. “Dat ik zie wat is!”
Genezen kan ook zijn de mens te zien in zijn totaliteit, hem aanspreken, de röntgenstralen dieper zien. In haar laatste levensjaren had zij zelf zorg nodig. Dat kon zij niet altijd gemakkelijk aanvaarden, maar toch leerde zij zich over te geven aan de liefdevolle zorg van anderen. Zuster Clotildis ging nog graag mee op vakantie, maar haar krachten bleken te zwak te zijn. God had voor haar een andere vakantie gepland. Een samenzijn met Hem voorgoed. Zo ging zij ons plotseling verlaten. Haar levenslied was ten einde. Zij ging over in “de zachtheid van de Heer” en “zag wat er is”.