Zuster Germine van Litsenburg

* 19 oktober 1917    † 19 september 2006

Ze werd geboren te Eindhoven op 19 oktober 1917. Op 4 februari 1935 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara op 19 september 2006.
germine (Small).jpg


Geborgen in uw naam
In de viering bij het afscheid van zuster Germine werd de parabel van de talenten als lezing gekozen want zuster Germine had vele talenten. Als kind al was zij steeds bezig en van haar ouders leerde zij hoe je met handigheid veel kunt bereiken. Als kleuterleidster heeft zij daar veel plezier van gehad. In Curaçao was zij geliefd bij de kinderen door haar creatieve talenten voor muziek en tekenen. Zuster Germine werkte daar met hart en ziel. Zelfs na schooltijd was het zingen, knutselen en sporten bij de jeugdbeweging.
Zij behield haar talenten niet voor zichzelf, maar deelde mee aan anderen. De Drumband die zij opgericht heeft, bestaat nog. Op latere leeftijd is zij gaan schilderen. Naast de kleinere schilderstukken, vooral vogels en bloemen, maakte zij ook een ikoon. De ikoon van de gastvrijheid van Andrje Rubljew. De aandachtige aanwezigheid, de bereidheid tot delen en de onderlinge genegenheid en liefde hebben zuster Germine daarin aangesproken, want dat waren haar karaktertrekken.
Haar laatste levensjaren waren zwaar. Zij had niet meer de kracht, de moed en creativiteit voor de omschakeling. Soms kwamen haar grapjes en glimlachjes terug.
Zuster Germine is van ons heengegaan, maar haar kleine kunstwerkjes blijven als herinnering bij ons achter.
God, die ons allen als een kunstwerk heeft geschapen, heeft haar nu als Zijn kunstwerk tot zich genomen en zij mag van Hem genieten.