Zuster Lucia van der Heijden

* 29 oktober 1919    † 22 augustus 2006

Zij werd geboren te Berghem op 29 oktober 1919. Op 4 februari 1942 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 22 augustus 2006.
heijden.jpg


Geborgen in uw naam
Op de muziek van het lied: “Licht dat ons aanstoot in de morgen”, gespeeld door haar broer Toon, werd zuster Lucia door haar medezusters de kapel binnengebracht. Het licht dat door haar leven heen speelde als een straal van boven.
In haar gezin leerde zij aandacht te hebben voor elkaar en alles samen te delen én verantwoordelijk te zijn voor de taken die haar werden opgedragen.
Toen zij 23 jaar was, volgde zij de weg van haar oudste zus, zuster Lucilla, en trad zij in in onze Congregatie. Zuster Lucia straalde vriendschap en vertrouwen uit en deed haar werk met blijdschap. Zij kon goed en hard werken en gebruikte haar talenten die zij gekregen had. Een van haar talenten was haar humor en door deze humor kon zij veel problemen van het leven een andere wending geven.
Zij was een levensgenietster. Werken, bidden en zingen, zuster Lucia deed het van binnenuit met overgave en was er gelukkig in. Haar vriendelijke uitstraling en lachende ogen kenmerkten haar tot het einde van haar leven.
Het Levenslicht dat haar leven geleid heeft is nu overgegaan naar het eeuwige Licht. Een nieuw leven zonder pijn en zorgen is nu haar deel en zij mag thuis zijn in de vreugde en liefde van God.
Zo geloven wij.